אתר העור הישראלי
 

מחקר חדש מוכיח - הפחתת מתוקים (אוכל ושתייה) אוכל מקמח לבן ומוצרי חלב - עשוייה לשפר אקנה.

תפקיד התזונה בהתפתחות של אקנה וולגריס (פצעי בגרות)  שנוי במחלוקת.
לאורך השנים, מחקרים רבים ניסו לעמוד על הקשר בין תזונה לאקנה, אולם התוצאות אינן חד משמעיות. לצד מחקרים שמצאו קשר חיובי בין צריכת מוצרי חלב להיווצרות אקנה קיימים לא מעט מחקרים המפריכים הימצאותו של קשר זה. חלק  מהמחקרים מצאו  קשר  בין  אכילת שוקולד לאקנה ואילו  אחרים  כמו  מחקרו של פולטון (Fulton) לאמצוא קשר בין צריכת שוקולד לבין התפתחות אקנה. מן הראוי לציין כי במחקר של פולטון התגלו אי אילו פגמים אפידמיולוגים המערערים ולא במעט את ממצאי המחקר.
 
מחקר שנערך בקרב 44 מתבגרים מלזיים הסובלים מאקנה דלקתי בגילאי 18-30, ניסה לקבוע את הקשר בין גורמים תזונתיים להתפתחות אקנה וולגריס. הנבדקים נתבקשו בין היתר לדווח על היסטוריה משפחתית ועל דפוסי תזונה באמצעות שאלונים. חומרת האקנה הוערכה ע"י רופאי עור. תוצאות המחקר הראו שקבוצת  הנבדקים  עם אקנה יותר  קשה  דווחה על  תדירות צריכת מוצרי חלב, גלידות ומוצרים עם ערך גליקמי גבוה (מתוקים,קמח לבן)  גבוהה משמעותית לעומת קבוצת הביקורת.
 
בשנים האחרונות נערמו מספר רב של מחקרים שהתמקדו בתזונה כאחד מהגורמים הבסיסיים לאקנה וולגריס ובדקו את ההשפעות של מוצרי חלב, פחמימות ומזונות המגבירים את כמות הגלוקוז בדם. באופן כללי ניתן לומר כי  קיימת תמיכה, אם כי אינה גורפת, בהשערה לפיה מה שאנו מכניסים לגופנו אכן משפיע על מצב עורנו. מידע אודות הקשר בין תזונה להיווצרות אקנה משמש ככלי התמודדות נוסף עם התופעה במטרה לעודד שיפור מצב החולים מעבר לטיפול הרפואי הקונבנציונלי.
אחד  המחקרים  שבוצע  על  כ 3000  נחקרים מצא  שדיאטה מסוג  South Beach
המבוססת  על אוכל עשיר  בחלבונים  וירקות הימנעות  מקמח לבן הביאה  להטבה ניכרת  ברוב  הסובלים מאקנה.
המחקר האחרון  שנערך  בנושא  - ניסה  לבדוק  שוב לבדוק את האפקט התזונתי של מוצרים  בעלי מקדם גליקמי גבוה ומוצרי חלב על התפתחות תופעת האקנה. ההנחה  של החוקירם  היתה  שהשפעת התזונה על היווצרות אקנה תלויה  בהגדלת רמות האינסולין והגלוקוז בדם כתוצאה מצריכת מזנות מסוימים -  המכונים בשפה המקצועית מזונות בעלי עומס גליקמי.  ההשערה היא כי מזונות בעלי ערך  גליצמי  גבוה ,  בעיקר  לחם  ועוגות  העשויים מקמח לבן  ומוצרי חלב  עשויים לעודד את התפרצות המחלה. 
החוקרים מצאו  קיום קשר חיובי בין עומס גליקמי תזונתי ותדירות צריכת מוצרי חלב לבין היווצרות אקנה Acne Vulgaris.
עם הירידה באחוז העומס הגליקמי (אכילה של  סוכרים, פחמימות בעיקר מקמח לבן ומוצרי חלב) חלה ירידה ברמת הסיכון להיווצרות המחלה.
 
לסיכום ניתן לומר כי מזון בעל מדד גליקמי נמוך ודיאטה עתירת חלבונים נמצאו יעילים בשיפור סימפטומים של אקנה וולגריס.
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
חדשות מעולם האקנה
טיפול חדשני באקנה ללא תרופות !!!
פוטותרפיה היא שיטה חדשה שבעזרתה ניתן לשפר אקנה בתוך פחות מחודש ללא צורך בבליעת כדורים.
"די לאקנה- דרכו של דרמטולוג לטפל בעור"- ספר חדש באנגלית עם טיפים לטיפול באקנה
ספרו ההדיגיטלי החדש באנגלית , של עורך אתר האקנה- ד"ר יורם הרט- מומחה למחלות עור ואקנה, מבהיר את הסיבות להיווצרות הפצעונים בנערות ותקופת הבגרות ומפרט כללי "עשה ואל תעשה" שימושיים, בנוסף לשיטות וטיפים מחדר הרופאים.
טיפול חדשני בצלקות אקנה שקועות .
מערכת אנדימד עם ידית ה Intensif משתמשת במחטים דקות ביותר החודרות לעור ומגורמות מילוי צלקות שקועות בקולגן.
הפחתת תופעות לוואי של רואקוטאן על ידי טיפול מקביל באור כחול (פוטותרפיה).
מחקר חדש של ד"ר נטלי פורנייר מצרפת מראה ששימוש במקביל באור כחול (פוטותרפיה) בזמן טיפול רואקוטאן מפחית חלק מתופעות הלוואי של הרואקוטאן. לחץ לפרטים...
© כל הזכויות שמורות לאתר האקנה הישראלי
דרונט בניית אתרים